Šodien sestdiena, braukšu uz mežu pēc priežu zariņiem, droši vien- nosalšu, tāpēc vakarā krūzīte karstvīna (kopā ar auskariem no 7 lādītes) noteikti noderēs.
Starp citu- noteikti labāks ir pašgatavots karstvīns.
Karstvīns ar apelsīniem
Ņemam pudeli sarkanvīna (kas vislabāk garšo), 2 apelsīnus, kanēļa standziņu, 5 krustnagliņas, 3 ēdamkarotes medus, 5 smaržīgos piparus. Apelsīnam nogriežam 2 sprīža garas miziņas spirāles. No abiem apelsīniem izspiežam sulu. Sarkanvīnu lejam katlā, pievienojam apelsīna miziņu, kanēli, piparus, krustnagliņas un karsējam. Nevārām! Uzkarsētam vīnam pievienojam medu un maisam, līdz tas izkusis. Pielejam apelsīnu sulu, samaisām un lejam glāzēs, baudām!
Ņemam pudeli sarkanvīna (kas vislabāk garšo), 2 apelsīnus, kanēļa standziņu, 5 krustnagliņas, 3 ēdamkarotes medus, 5 smaržīgos piparus. Apelsīnam nogriežam 2 sprīža garas miziņas spirāles. No abiem apelsīniem izspiežam sulu. Sarkanvīnu lejam katlā, pievienojam apelsīna miziņu, kanēli, piparus, krustnagliņas un karsējam. Nevārām! Uzkarsētam vīnam pievienojam medu un maisam, līdz tas izkusis. Pielejam apelsīnu sulu, samaisām un lejam glāzēs, baudām!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru